Orgelpijpjes


OP nieuwsbrief 2019-05-26 - Koorreis Duitsland - extra medische info

Beste ouders,

Op aanraden van de papa van Klaas (huisarts) willen we jullie volgende informatie meegeven:

In Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Oost-Europa raadt men aan te vaccineren tegen het TBE- of FSME-virus dat overgedragen kan worden door besmette teken. Het Harzgebergte ligt aan de rand van dit gebied. Het is zeker niet nodig te panikeren, we laten de keuze tot vaccinatie daarom ook helemaal aan jullie over.

Belangrijk om weten: als je kiest voor vaccinatie moet dit deze week nog gebeuren en in de laatste week van juni nog eens herhaald worden. Je kan ook kiezen voor de versnelde procedure, maar er zijn zeker 2 vaccinaties nodig voor het vertrek. De derde dosis moet dan binnen het jaar en daarna zijn er nog 2 herhalingsvaccins nodig na 3 en 5 jaar (zie schema in bijlage).

Elke vaccinatie kost €39, maar je krijgt wel een deel terug van de mutualiteit.

Wij zorgen in onze medische koffer zeker voor tekentangen, we raden wel aan dat de kinderen in hun bagage minstens 1 T-shirt met lange mouwen en een lichte lange broek bij hebben. De brief met alle praktische informatie en volledige bagagelijst volgt zo snel mogelijk.

In bijlage

  • de volledige uitleg: preventieve maatregelen tegen teken
  • kaart Europa met risicogebieden (2016)

Katrien, Lieve, Hans, Liesbeth, Bernadette en Nadya           Tekendocumentatie
           Endemische risico kaart
Orgelpijpjes
OrgelpijpjesEmail:

Gekoppeld aan mailinglist:

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te garanderen.Alle info hierover vind je in ons Privacy- en cookiebeleid.