OP nieuwsbrief 2016-10-03 - eucharistieveringen


Beste orgelpijpje en ouders

In bijlage vinden jullie de lijst van de eucharistievieringen die we zingen in de kerk van O.L.V. van Troost (onze kerk).

Hier wil ik dit jaar graag toch wat extra uitleg bij geven.

Wij hebben met de paters Augustijnen al meer dan 50 jaar een stilzwijgende overeenkomst dat we de kerk mogen gebruiken om te repeteren in ruil voor het opluisteren van de zondagsvieringen. Vroeger zongen de orgelpijpjes alle vieringen, zo’n 60 op een heel jaar. Enkele jaren geleden hebben we dit aangepast omdat dit voor geen enkel gezin nog haalbaar was. Voor het schooljaar 2016 - 2017 houden we nog 17 vieringen over!

Dit houdt natuurlijk in dat bijna alle vieringen die we zingen speciale vieringen zijn, waarop het hele koor verwacht wordt. We vragen dus van iedereen een grote geëngageerdheid om aanwezig te zijn op alle vieringen.

Naast deze wederdienst aan de paters Augustijnen is dit bovendien een ideale gelegenheid om podiumervaring op te doen. Het alom bekende ‘oefening baart kunst’ blijft nog steeds actueel. Op die manier kunnen we het nog beter doen op de grote concerten, wedstrijden of cd-opnames in binnen-en buitenland.

Een pittige berekening: als we huur voor een repetitieruimte zouden moeten betalen en geen missen meer zouden zingen, zouden we bijna €300 (!) lidgeld per jaar moeten vragen om te kunnen voortbestaan. Nu kunnen we het voorlopig nog steeds doen met €25 per kind per jaar en we kunnen extra voor publiek zingen. Schitterend toch, of niet?

Nog enkele praktische zaken:

Alvast bedankt voor jullie fantastische inzet (de ouders ook natuurlijk)!

Katrien en het hele bestuur


Lijst eucharistievieringen