OP nieuwsbrief 2016-09-12 - opname Schoenmaatjeslied - Kreis und Linie 2


Beste orgelpijpje en ouders,

Het koorjaar is pas begonnen en er staan al weer allerlei fantastische activiteiten op het programma.

Opname Schoenmaatjeslied

Op vrijdag 30/09/16 tijdens het gewone repetitie-uur nemen we het ‘Schoenmaatjeslied’ op in de kapel van het HHH. Deze opname zal in de Vlaamse basisscholen gebruikt worden om de actie ‘schoendozen vullen’ bekend te maken. De actie wordt door de VZW Edukans ondersteund. Edukans is een organisatie die zich inzet voor meer onderwijskansen, hoofdzakelijk in Afrika. Zij zijn een VZW die afhangt van De Broeders van Liefde in Brugge en zijn gevestigd in Kessel-Lo. We worden begeleid door een klein jazz-combo o.l.v. Arnout Fierens uit Herent.

Concreet: op 30/09/16 komt iedereen vanaf het tweede leerjaar tegen 16.00 uur naar de kapel van de school (Naamsesteenweg 355, ingang via het onthaal). Kom niet binnen als je hoort dat er gezongen wordt. De opname kan al bezig zijn. Wacht even tot er niet meer gezongen wordt. Het einde is voorzien tegen 18.00 uur, maar het kan altijd een beetje uitlopen. Breng zeker een flesje plat water mee.

Voor de kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar is er die dag geen repetitie!

De tekst vind je op onze website: http://orgelpijpjes.be/nieuws/posts/opname-schoenmaatjeslied/

Kreis und Linie

Verleden jaar startten we met het eerste deel van het project Kreis und linie in de schouwburg. Het tweede deel bestaat uit verschillende kleinere activiteiten:

1. voor de zangers vanaf het zesde leerjaar, volledig vrijblijvend (niet verplicht, alleen als je tijd hebt): woensdag 14/9, 21/9, 28/9 en 5/10 werkt de stempedagoge Leen Van Nuland met de lichaamsgroep in Alvinnenberg, telkens van 19.00 uur tot 20.30 uur om die groep te leren zingen. Jerry Olbrechts (regisseur) zou er telkens graag enkele orgelpijpjes bij hebben zodat de band met deze groep opnieuw opgebouwd kan worden. Ikzelf vind het een enorme kans om met een zeer goede zangeres samen te kunnen werken. Zeker een aanrader!

Je bent niet verplicht de 4 keer aanwezig te zijn, je kan ook 1, 2 of 3 keer komen, gewoon wanneer het je goed uitkomt.

2. open repetitie in Tweebronnen op zaterdag 4 februari 2017(16.00 tot 17.30 uur), voor heel het koor.

3. concert in de Predikherenkerk op zaterdag 22 april 2017 (16.30 tot 17.00 uur), ook voor heel het koor.

Het derde deel van Kreis und Linie is een groot slotevenement in het najaar van 2017. Meer is daarover nog niet bekend.

Andere data waarover je snel meer uitleg krijgt:

In de loop van de maand krijg je ook de lijst van de eucharistievieringen voor het volgende schooljaar. Probeer ook hier zoveel mogelijk aanwezig te zijn.

Alle informatie kan je nog steeds vinden op http://orgelpijpjes.be/nieuwsbrieven/

Het koor rekent op jullie fantastische inzet!

Katrien