Orgelpijpjes


OP Nieuwsbrief 2020-10-25 - code rood

Beste orgelpijpje, orgelijntje en ouders,

Allereerst wil ik graag iedereen bedanken die het mogelijk gemaakt heeft om de afhaalspaghetti-dag te organiseren en er een succes van te maken. Op de eerste plaats zijn dit uiteraard Bernadette en Stijn die voor de saus en de wafels gezorgd hebben, Lieve en Hans voor de opvolging van de inschrijvingen via de website, Lieven voor het aanbrengen van de extra banner, maar zeker ook jullie allemaal voor de grote hoeveelheid bestellingen die binnenliepen en afgehaald zijn.

Zelfs zonder het zingen, maakten we er samen alweer een succesverhaal van! Jullie zijn echt allemaal fantastisch! Ik ben zo fier dat ik van zo’n geweldige groep de dirigent mag zijn.

CODE ROOD

Jammer genoeg is er ook minder goed nieuws. Vanaf gisteren, 24 oktober is de koorwereld in code rood gegaan. Voor de kinderen onder de 12 verandert er niets, vanaf 12 jaar hebben we 10 m2 per persoon nodig als we nog samen willen blijven zingen.

In de kerk is dit geen probleem, maar de hal van het klooster is te klein om te zingen met de groep vanaf het vijfde leerjaar. Daarom zijn we verplicht de repetities nog maar eens anders te organiseren. De nieuwe regels gelden voorlopig tot 19 november. Het basisidee is dat we op de vrijdagen waarop het school is, repeteren van 16.00 uur tot 17.15 uur met het volledige koor en dat we tijdens de vakanties en vrije dagen extra repetities (eventueel met kleinere groepen) inlassen om bij te schaven waar nodig. Alle repetities vinden plaats in de kerk.

Ik geef jullie hier het repetitieschema voor de volgende 3 weken:

  • Vrijdag 30/10: iedereen van 16:00 tot 17:15 uur.
  • Woensdag 4/11: repetitie voor de derde stem van 14:00 tot 14:45 uur, aansluitend repetitie met iedereen vanaf het vijfde leerjaar van 14:45 tot 16:00 uur.
  • Vrijdag 6/11: iedereen van 15.30 uur tot 17.15 uur.
  • Woensdag 11/11: repetitie vijfde leerjaar en hoger van 14.00 uur tot 15.30 uur
  • Vrijdag 13/11: iedereen van 16: 00 tot 17: 15 uur

De woensdagen zijn vooral bedoeld voor de oudsten, die enorm goed bezig zijn, maar nu hun apart moment op vrijdag zien wegvallen. Hopelijk kunnen jullie er allemaal bij zijn op deze 2 extra momenten.

We zullen deze periode vooral werken aan een kerstconcertje (waarschijnlijk op zondagnamiddag 20/12/20) en het programma voor het EMJ te Neerpelt.

Heel belangrijk is het dat we kunnen blijven zingen, daarom is het absoluut noodzakelijk dat iedereen vanaf 12 jaar goed zijn mondmasker draagt zodra je de kerk binnenkomt. Ook zal ik strenger moeten zijn op het behouden van de 1,5 m tussen jullie onderling. We zoeken samen wel naar een manier om dit zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

De orgelijntjes worden alleen verwacht tijdens de repetities op vrijdag (van 16.00 tot 16. 45 uur). We zullen ondanks het zeer kleine aantal toch een paar momenten voorzien waarop we ze apart kunnen laten zingen op hun niveau.

In principe schakelen we op 20/11 terug over op de regeling van 16.00 tot 18.00 uur zoals we dit de afgelopen 2 maanden georganiseerd hebben, maar dat wordt zeker nog gecommuniceerd via een volgende nieuwsbrief.

De kerkentocht van zaterdag 7/11 valt weg (zoals eerder reeds meegedeeld werd).

Blijf gezond en tot vrijdag,

Katrien

P.S.

1. Wisten jullie dat we nu ook een diamanten koor zijn omdat we 60 jaar bestaan?

2. De ouders die graag in de protocollen van de koorwereld snuffelen, kunnen zich hierin verdiepen op de website van Koor en Stem. Veel plezier!Orgelpijpjes
OrgelpijpjesEmail:

Gekoppeld aan mailinglist:

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te garanderen.Alle info hierover vind je in ons Privacy- en cookiebeleid.