Orgelpijpjes


OP Nieuwsbrief 2019-08-14 - DEELNAME WORLD CHOIR GAMES 2020

Beste orgelpijpje en ouders,

2020 wordt voor ‘De Orgelpijpjes’ een zeer belangrijk koorjaar.

In 2020 blazen we namelijk 60 kaarsjes uit. Dit gaan we uiteraard flink vieren. Daarnaast nemen we voor de 25ste keer deel aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt en als kers op de taart worden in 2020 de World Choir Games in België georganiseerd.

De World Choir Games (WCG) kun je zien als de olympische spelen voor koren. Ze worden door Interkultur, een Duitse organisatie telkens in een ander land georganiseerd. In juli volgend jaar zullen alle activiteiten in Gent en Antwerpen plaatsvinden. De organisaties ‘Koor en Stem’ en ‘Toerisme Vlaanderen’ organiseren mee voor België.

Dit is een ‘once in a lifetime’ – gelegenheid om hieraan deel te nemen.

Als koor kan je deelnemen in verschillende categorieën. Voor de hoogste categorie moest je gevraagd worden. Wij konden dit doen (de organisatie heeft ons gecontacteerd), maar dan moesten we in mei 2019 al een juryoptreden kunnen geven en dat kon er bij ons dit jaar niet meer bij.

We kunnen wel nog in de open categorie deelnemen, in de reeks ‘hedendaagse koormuziek voor gelijke stemmen’.

Wanneer?

De wedstrijd van de reeks waar wij in willen zingen vindt plaats tussen 5 en 9 juli 2020. Concreet wil dit zeggen dat we 3 keer als groep naar Antwerpen of Gent zullen gaan. Op 5 juli worden de WCG geopend in het sportpaleis (Antwerpen), één van de volgende dagen zingen we onze wedstrijd en daarna is er nog de proclamatie.

Op 11 juli kunnen we ook nog deelnemen aan de landenstoet, maar dit is niet meer verplicht. Voor wie dan al op kamp of vakantie vertrekt, is dit geen enkel probleem.

Wie?

Alle kinderen vanaf het tweede leerjaar mogen zich opgeven om deel te nemen. We zorgen zeker voor voldoende begeleiding. Ook oud-leden die dit evenement willen meemaken, kunnen zich opgeven, op voorwaarde dat ze blijven zingen zijn in een ander koor.

Kostenplaatje

  • € 60 per deelnemer (minstens 30 zangers!)
  • € 250 per activiteit (1 keer)
  • Vervoer naar Antwerpen of Gent (3 keer)

Na een snelle berekening komen we uit op meer dan € 3500. We vragen dus van iedere deelnemer een bijdrage van € 30. De rest van de kosten zal gedragen worden door het koor.

Wie deelneemt, krijgt op dag 1 een armbandje (zoals in Neerpelt). Hiermee kun je gedurende 5 dagen naar alle concerten en optredens van de WCG in beide steden, ook op dagen dat we niets met de groep doen, kun je dan individueel nog gaan luisteren. Dit is uiteraard het interessantste voor de oudere kinderen. We kunnen ook nog deelnemen aan de landenstoet op 11 juli.

Als koor inschrijven is verplicht voor half september, anders betalen we het dubbel. Daarom vragen we aan jullie om je naam door te geven via mail (info@orgelpijpjes.be) VÓÓR 5 SEPTEMBER als je wilt meezingen. Deze inschrijving is bindend. Je moet dus echt wel meezingen als je je opgeeft, maar let op: als je je niet opgeeft, kan je later ook niet meer aansluiten. We doen alleen mee als de meerderheid zich opgeeft. Ik verwacht minstens 40 zangers.

Voor de betaling krijg je na 5/9 een bericht. Dit moet je pas doen als we beslist hebben effectief deel te nemen.

BONUS: wie op het einde van het schooljaar minder dan 10 keer afwezig geweest is, krijgt van de 30 euro die je betaalde, nog 15 euro terug.

Meer info WCG vind je op de website www.wcg2020.com

Bekijk ook zeker de filmpjes op de website. Ook op youtube vind je veel fragmenten van optredens tijdens vorige WCG. Het Zuid-Afrikaans koor dat wij een paar jaar geleden ontvingen, deed ook al een paar keer mee.

Andere data die je zeker moet vrijhouden:

  • 8/10/19: infoavond voor alle ouders (orgelijntjes en orgelpijpjes)
  • 2/11/19: kerkentocht (iedereen)
  • 16/11/19: spaghettiavond (iedereen)
  • 19/01/20: startviering 60 jaar orgelpijpjes (eucharistieviering met receptie, iedereen)
  • Repetitiedagen Cadzand: van 14 tot 17 april 2020 (verplicht voor iedereen vanaf het tweede leerjaar, eventueel mogelijk vanaf het eerste leerjaar). Meer info op de infoavond in oktober.
  • EMJ Neerpelt begint op 30/4/20 en eindigt 4/5/20. Wij gaan 1 dag in die periode en kunnen dit niet zelf kiezen.

We rekenen op jullie onvoorwaardelijke inzet om er weer een spetterend koorjaar van te maken!

Nog een fijne vakantie!

Katrien en het hele bestuurOrgelpijpjes
OrgelpijpjesEmail:

Gekoppeld aan mailinglist:

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te garanderen.Alle info hierover vind je in ons Privacy- en cookiebeleid.