World Choir Games 2020 - Gent / Antwerpen

De World Choir Games (WCG) kun je zien als de olympische spelen voor koren. Ze worden door Interkultur, een Duitse organisatie telkens in een ander land georganiseerd. In juli volgend jaar zullen alle activiteiten in Gent en Antwerpen plaatsvinden. De organisaties ‘Koor en Stem’ en ‘Toerisme Vlaanderen’ organiseren mee voor België.

Dit is een ‘once in a lifetime’ – gelegenheid om hieraan deel te nemen.

Als koor kan je deelnemen in verschillende categorieën. Voor de hoogste categorie moest je gevraagd worden. Wij konden dit doen (de organisatie heeft ons gecontacteerd), maar dan moesten we in mei 2019 al een juryoptreden kunnen geven en dat kon er bij ons dit jaar niet meer bij.

We kunnen wel nog in de open categorie deelnemen, in de reeks ‘hedendaagse koormuziek voor gelijke stemmen’.

Wanneer? De wedstrijd van de reeks waar wij in willen zingen vindt plaats tussen 5 en 9 juli 2020. Concreet wil dit zeggen dat we 3 keer als groep naar Antwerpen of Gent zullen gaan. Op 5 juli worden de WCG geopend in het sportpaleis (Antwerpen), één van de volgende dagen zingen we onze wedstrijd en daarna is er nog de proclamatie.

Op 11 juli kunnen we ook nog deelnemen aan de landenstoet, maar dit is niet meer verplicht. Voor wie dan al op kamp of vakantie vertrekt, is dit geen enkel probleem.

Wie? Alle kinderen vanaf het tweede leerjaar mogen zich opgeven om deel te nemen. We zorgen zeker voor voldoende begeleiding. Ook oud-leden die dit evenement willen meemaken, kunnen zich opgeven, op voorwaarde dat ze blijven zingen zijn in een ander koor.


Next Info Cadzand 2020

Orgelpijpjes
OrgelpijpjesEmail:

Gekoppeld aan mailinglist:

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te garanderen.Alle info hierover vind je in ons Privacy- en cookiebeleid.